V neděli 23. října kulturní komise společně se Svazem žen pořádaly multižánrovou akci Podzimní hodování, v jejímž rámci proběhl i soutěžní festival ořechových dezertů. Králem dezertů se stal Opilý Izidor ( č. 1 ) paní Pavly Sedláčkové. K jeho výrobě potřebujete 4 vejce, 150g moučkového cukru, 150g másla, 1 lžíci kakaa, 0,5 prášku do pečiva, 120g mletých ořechů, 70g hrubé mouky a rybízovou zavařeninu. Na ořechovou nádivku potřebujete 200g mletých ořechů, 4 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 0,15 l rumu. Na čokoládovou nádivku je třeba 1 čokoládový puding, 0,25l mléka, 1 celé máslo a cukr dle chuti. Na polevu je třeba 100g čokolády a 100g ztuženého tuku. Postup: Máslo, cukr a žloutky umícháme, postupně přidáme kakao, ořechy, mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme z bílku tuhý sníh. Těsto rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech a upečeme. Vychladlý moučník potřeme rybízovou marmeládou, na kterou navrstvíme nádivku z ořechů a na ni nádivku čokoládovou. Povrch polijeme čokoládovou polevou. Na ořechovou nádivku všechny ingredience dobře smícháme. Na čokoládovou nádivku uvaříme puding s cukrem, necháme vychladnout a zašleháme máslo do hladka. Na polevu rozpustíme tuk a přidáme k němu čokoládu, vše umícháme do hladka. Na druhém místě se umístily Ořechové řezy bez mouky ( č. ) paní Věry Slámové, k jejichž výrobě potřebujete 5 žloutků, 5 bílků, 60g cukru krystal, 120g mletých vlašských ořechů. Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přimícháme ořechy a sníh z bílků. Pečeme na pečícím papíře 15 minut při 180 stupních celsia. Po upečení ihned odstraníme pečící papír. Recept na jednu placku. Řez byl upečen ze dvou dávek. Krém: 2 šlehačky a 2 ztužovače do šlehačky vyšlehat. Přidáme 1 malý kelímek zakysané smetany a cukr dle chuti. Řezy zdobíme: 1 lžíce másla, 1 lžíce cukru rozpustit do karamelu a přidat posekané ořechy. Vychladlé zkaramelizované ořechy lehce posekáme a řez posypeme. O třetí místo se podělily Eva Orságová s Ořechovými koláčky ( č. ) a Anna Svobodová s ...... ( č. 4 ).